Förvaring av kajak

Här hittar du lite användbara tips på vad som kan vara bra att tänka på när du förvarar din kajak på land. Oavsett hur länge kajaken ska förvaras på land är det bra att med enkla medel se till så att den ligger så skyddat som möjligt. En bra förvaring förlänger kajakens livslängd samtidigt som den håller sig snygg och fräsch längre.

Har du möjlighet att förvara din kajak inomhus rekommenderar vi självklart det. Inomhus skyddas kajaken mot både väder och vind och mot insekter och smuts. En plastkajak & glasfiberkajak kan dock utan problem förvaras utomhus både sommar och vinter. Kajaken klarar både vind och kyla utan problem. Det du behöver tänka på när du ska vinterförvara din kajak utomhus är bara att täcka över den med en presenning eller ett enklare tak för att skydda mot snö och fryst regn.

I regel är det ironiskt sett stark sol som med tiden kan bidra till att torka ut kajakens tätningar och packluckor. Därför är det smart att även under sommarhalvåret skydda din kajak med en presenning eller liknande. Ett tips är att förvara din kajak upp och ned, alltså med sittbrunnen nedåt. Det här skyddar inte bara ovansidans tätningar och packluckor från solen, utan håller även allt ifrån insekter och smuts till snö och regn borta. Kom ihåg att placera något under kajaken eller lägg den på bockar så att den kommer upp en bit ifrån marken.

Både under sommarförvaring och vinterförvaring kommer kajaken utsättas för väder och vind. Det är därför bra att rengöra kajaken och ge den kärlek då och då.  


Nedan listar vi några produkter som vi rekommenderar vid förvaring av din kajak.

K-O10225,K-O10220,KV-CC-1-MIX