Paddlingskläder för paddlare

Klä dig rätt vid kajakpaddling

Vi har förmånen att ha fyra olika årstider i Sverige och är du rätt förberedd och rätt klädd kan du paddla året runt så länge det är isfritt. Alla årstider har sin tjusning. En krispig och tyst vinterdag, en färgsprakande höstdag, en vårdag med sjungande fåglar eller en solig och varm sommardag. Alla är fantastiska på sitt sätt och den här guiden ger dig tipsen som gör dig väl förberedd.
Sommar

En kortare paddling en varm sommardag ställer inga särskilda krav på kläder så länge du skyddar dig mot starkt solsken. Ska du däremot vara borta några dagar blir upplevelsen bättre med lite planering. Tänk på att använda solskyddskräm, långärmad tröja, keps, solglasögon och neoprenslippers på fötterna. Packa ner regnjacka eller vindjacka, långärmad tröja och ombyte i en drybag.
Tips på produkter för sommarpaddling.K-OBO1266-36,KSK-02SBD-YM,KC142-99-XSS,KV-DB-20L

Höst

Höstvädret kan variera men vattnet är fortfarande relativt varmt och det är en underskattad tid för paddling. Men en bra paddeljacka, ullunderställ, handskar i neopren, pogies och en neoprenmössa klarar du dig bra. I kajaken är det mer skyddat och det räcker med ett par neoprenbyxor eller paddelbyxor och ett par högre skor i neopren
Tips på produkter för höstpaddling.KS-12SBD-37,KPTST-Lime-M,KPTRLS-XS,KPNG-XS

Vinter

På vintern är det nästan helt ensamt på sjön och det är en härlig period för paddling. Eftersom det är kallt i vattnet är säkerheten extra viktig. För att vara säkert klädd rekommenderar vi att du bär torrdräkt, ullunderställ, lager på lager, neoprenhandskar och pogies, extra sula i neoprenbootsen och neoprenmössa. Om du inte har en torrdräkt kan du använda din våtdräkt, men den håller inte kroppsvärmen lika bra.
Tips på produkter för vinterpaddling.K-OSAJAOP0028-S,KS-12SBD-37,KPMITT,KPAS-RedEvo-XS

Vår

Det är lätt att glömma att det fortfarande är kallt i vattnet vårtid när luften är varm. Växla därför med eftertanke från torrdräkt till sommarklädsel.
Klicka här för att se alla våra kläder

LYCKA TILL ÖNSKAR VI PÅ STOCKHOLMKAJAK