Varumärken som du hittar hos oss

VÅRT SORTIMENT
Vi på Stockholmskajak är återförsäljare av kajaker och kajaktillbehör från ledande kajaktillverkare runt om i världen. Vi kan paddling och har själva provat de modeller och de tillbehör vi säljer. Vi delar gärna vår kunskap med dig och berättar om kajakpaddling, om olika kajakmodeller och om de tillbehör du behöver.

Hos oss hittar du produkter från:

Seabird Designs
Seabird Designs är ett nordiskt företag baserat i Norge som säljer kajaker i hela Europa. Tillverkningen sker i egen fabrik i Estland. Några av marknadens främsta kajakdesigners som Ingvar Ankervik, Björn Thomasson och Rob Floyd ritar modellerna. Förtaget startades 2006 och i början låg produktionen förlagd till Kina för att sedan flyttas till Europa eftersom plastmaterialet i Europa är styvare och har högre densitet. Förutom kajaker i plast tillverkar Seabird även kajaker i glasfiber.

Seabirds bakgrund: SeaBird Designs grundades 2006 i Norge och är en av de snabbast växande kajaktillverkarna i Europa. Vi började i Norge och idag har vi 80 återförsäljare i över 30 olika länder runt om i världen. SeaBird Designs har varit det bäst säljande kajakmärket i Norge de senaste tio åren. Den estniska kajakfabriken SeaBird Designs är ett familjeägt företag som drivs av Len Ystmark och Aljona Ystmark.

Grundaren av SeaBird Designs är norske Len Ystmark, som har varit verksam inom kajakbranschen i tjugo år. Det som en gång var bara en hobby har snabbt blivit en respekterad och snabbt växande verksamhet. Len har en passion för natur och sport som går tillbaka så långt han kan minnas, en arv från vandringar och campingresor med sin far på de norska fjordarna. För närvarande erbjuder vi tjugo fem modeller av kompositkajaker i följande stilar: Tur, Grönland, Brittisk, Fitness och Surfski; fjorton olika modeller av polyetenkajaker, från havskajaker till rekreationella modeller, och särskilda kajaker för fiske. 


Advanced Elements
AE är ett amerikanskt företag baserat i Kalifornien som tog fram en ny revolutionerande uppblåsbar kajak runt år 2000 och förändrande därmed hela marknaden. Progressiv produktutveckling har AE fortsatt med och AE är nu marknadsledare på uppblåsbara kajaker. Kajakerna säljs över hela världen och är enormt populära.

Aqua Bound
I över 30 år har Aqua Bound sålt paddlar över hela världen. Företaget är amerikanskt och marknadsledande inom paddlar. Vi lagerhåller ett tiotal modeller och har möjlighet att ta hem ur hela Aqua Bounds sortiment om du önskar en särskild paddel.

Aqua Bounds bakgrund: I över 30 år har Aqua Bound stått för kajakpaddlar av högsta kvalitet. Vårt team i Wisconsin är stolta över att skapa upplevelser i världsklass för paddlare runt om i världen. Vårt åtagande för service, stolthet i hantverket och dedikation till innovation översätts till paddlar som bär märket av kvalitet och löftet om bra tider. Stolt tillverkade av paddlare, för paddlare, förkroppsligar vi äventyrsandan och en aldrig nöjd attityd. Du kan lita på att oavsett var vattnet leder, så är Aqua Bound dedikerade att "Ta dig dit".

Peak UK
Företaget kallar sig numer Peak Paddlesports och är ett engelskt kajakföretag som startades i början av 1990-talet. Idag är Peak Paddlesports världsledande på paddelkläder och tillverkar allt från underställ och handskar till torrdräkter.

Peak UK's bakgrund: Peak UK bildades redan 1990 när dess grundare Pete Astles var en lovande kajak slalomåkare och finansierade sin sport genom att arbeta i en lokal kajakbutik. Han blev sjuk och kunde inte träna under några månader, så han blev uttråkad. Eftersom produkterna i butiken var dåligt designade och dåligt storleksanpassade bestämde han sig för att försöka göra egna plagg. Med hjälp av en vän som var sömmerska skapade de snabbt en prototyp på en jacka och flytväst. Hans medtävlare i slalom ville alla ha dessa jackor och flytvästar, och så började allt. Peak UK Kayaking Company ligger i hjärtat av Derbyshire Dales, nära floden Derwent vid Darley Bridge. År 2012 byggde vi stolt vår alldeles egna fabrik på kanten av Peak District National Park. De nya lokalerna gjorde det möjligt för oss att vara pionjärer inom produktionen av anpassade kajakkläder i tid för de olympiska spelen i London 2012 och den banbrytande Racer ST, som tog guld och silver i Rio 2016. Inför de olympiska spelen i Tokyo lanserades ST2020, som tog hem 9 av 12 medaljer i kanotslalom.

Baltic
Det svenska företaget Baltic är störst i världen på flytvästar och etablerades 1977. Självklart har vi Baltics flytvästar i vårt sortiment.

Baltics bakgrund:  Baltic är Europas ledande tillverkare av säkerhetsprodukter för aktiviteter på vatten. Svenskt säkerhetstänkande är världsledande i flera branscher, och våra produkter bygger på kompromisslös kvalitet och innovation. Vi ser det som vår uppgift att rädda liv. 

Vår historia börjar 1977 i svenska Älgarås mitt emellan Sveriges mest kända kuststäder Stockholm och Göteborg samt landets mest kända sjöar Vänern och Vättern. Från start skaffade vi oss kontroll över varje del av produktionen. Vi konstruerar, designar och syr upp prototyper i vår studio i Älgarås. Vi väljer noga de material som är bäst. Sedan sker sammansättningen i Europa på noga utvalda produktionsenheter. Men vårt unika kunnande håller vi nära oss i Älgarås.
Vi kontrollerar varje detalj noga i varje leverans – från den minsta barnflytväst för sommarbryggan till räddningsvästen för oljeriggen i nordatlanten. Gemensamt är:  kompromisslös kvalitet.
Ett kvitto på att vi lyckats är att SSRS, Svenska Sjöräddningssällskapet, låtit oss ta fram deras egen flytväst. Få organisationer kan mer om att rädda liv på vattnet än SSRS.
Våra konsumenter är våra viktigaste rådgivare. Kanske är det därför vi idag finns representerade i 50 länder över hela världen. Och vi är inte nöjda.
Vår vision är att alla ska bära flytväst på sjön, och vår uppgift är att rädda liv genom att vara bättre. Våra produkter ska aldrig svika dig därute.Silva Sweden AB
Silva är ett svenskt företag i världsklass som tillverkar högkvalitativa kompasser.

Silvas bakgrund: 1933 uppfann Björn, Alvar och Arvid Kjellström tillsammans med Gunnar Tillander den första vätskefyllda kompassen, det var startskottet för vår verksamhet. Inte nog med att det var den första kompassen med den tekniken, den satte även en global standard för hur navigationsutrustning fungerar. Det var då Silva som varumärke föddes. 

Calazo förlag
Inom outdoor och friluftsliv är Calazo det ledande förlaget att ge ut böcker och kartor.

Calazos bakgrund: Calazo förlag smög igång som ett ganska ambitiöst hobbyprojekt att kartlägga landets bästa toppturer. Lite tur med vädret och en hel del jävlar anamma resulterade i att landets första bok om skidbestigningar – Svenska Toppturer – gavs ut hösten 2004. Under 2005 kom av bara farten guideboken Stockholms Friluftsliv där vi samlade ihop allt kul man kan göra i naturen runt Stockholm.
Sedan 2010 ger dom ut fjällkartor och terrängkartor på det fantastiska materialet tyvek. Tyvek är helt okänsligt för vatten, otroligt slitstarkt och motståndskraftigt mot alla typer av slitage. I de jämförelser dom har gjort mellan olika material (t ex Pretex och Polyart) har dom kommit fram till att tyvek är att föredra. Det är verkligen inte lätt för tryckerierna att trycka på, men ute på tur är det smidigast av alla tillgängliga material och håller färgen i vikningarna bättre än något annat dom provat.

Sandiline Elements
Ett slovenskt företag som startades under 1980-talet och tillverkar torrdräkter och kajakkläder.

O'Neill
O´Neill är världsledande inom våtdräkter och kläder inom Lifestyle Surf. Företaget etablerades i San Fransisco redan under 1950-talet.

Vidda
Vidda är ett varumärke som vi på Stockholmkajak tagit fram. I samarbete med en av Europas största producenter av kajaktillbehör säljer vi deras produkter under varumärket Vidda i Sverige.

SUN Paddleboard
Tillsammans med 08SUP och Standuppaddleboard har vi tagit fram både uppblåsbara och fasta SUP-brädor under varumärket SUN Paddleboard. Produkterna utvecklas och produceras av en av de ledande SUP-tillverkarna och vi marknadsför dem och är återförsäljare för dem i Sverige.