Alla kajaktillbehören till din kajak

Att välja rätt kajak är viktigt men också tillbehören. Med rätt tillbehör blir hela paddlingsupplevelsen bättre och förenkla hantering av kajak

Efter 20 år i kajakbranschen så har vi provat ut de flesta tillbehören. 
Har hittar du de viktigaste tillbehören till din kajak
1. Paddel

Paddeln är det viktigaste tillbehöret och den används hela tiden under paddlingen. Ju lättare paddel du har desto bättre är det, eftersom du lyfter den tusentals gånger. Kajakpaddlar tillverkas i olika material. Skaften tillverkas i aluminium, glasfiber eller kolfiber och bladen görs i plast,glasfiber eller kolfiber. Plasten i bladen kan variera i kvalitet. Ju dyrare paddel du köper desto lättare är den. Men alla paddlare behöver inte den dyraste. Allt beror på vad du har tänkt med din paddling.
Klicka här för att se alla våra paddlar KV-ALU210,KV-CF210-225,KV-CFPRO-210,KARST-PC2CB210

2. Flytväst

Ur ett säkerhetsperspektiv är flytvästen tillbehör nummer ett. Alla flytvästar som säljs i Sverige är godkända och kommer att klara uppgiften, men en kajakväst sitter bättre och paddlingen blir roligare. Det viktigast är att flytvästen sitter bra på kroppen och inte rör sig när du paddlar. Ju smidigare flytväst du har desto bättre rörlighet får du..
Klicka här för att se alla våra flytvästar KB5517-000-1,KSV-06-Y-SM,KSV-07-R-ML,KB5703-003-3

3. Säkerhet

Säkerheten är inget att tumma på. Vi har på en annan sida samlat all information kring olika säkerhetsaspekter av paddlingen. Förutom flytväst vill vi ändå även här på tillbehörssidan rekommendera dig att alltid ha länspump, flottör, säkerhetslina till paddeln samt vattentätt mobilfodral med vid din paddlingstur.
Klicka här för att se våra säkerhetsartiklar KV-SP-11,KV-PC-1,KF-Stigbygeln,KL2102-T8

4. Kapell

De flesta paddlare väljer att använda ett kapell. Det håller dig torr och paddlingen blir roligare. Kapell görs i nylon eller i neopren och för nybörjare rekommenderar vi ett nylonkapell då neoprenkapell sitter fast hårdare i kajaken. Kapell görs i olika storlekar för att passa kajakens sittbrunn. Vanliga storlekar på havskajaker är L och XL.
Klicka här för att se alla våra kapell KV-SS-1-MIX,KPNDMK,KS0901M,KPSDC1XXS

5. Kläder

Paddlingskläder är bättre anpassade till paddling än andra friluftskläder. Samtidigt fungerar antagligen endel av de friluftskläder du redan har också till paddling. Några tips på bra paddelprodukter att förnya garderoben med är handskar, skor/slippers, jacka och torrdräkt.
Klicka här för att se hela vårat klädsortiment KPTST-Lime-M,KS-12SBD-36,KS-10SBDM,K-OSAJAOP0028-M

6. Övriga Paddlingstillbehör

För att inte ditt bagage ska riskera att bli vått i kajaken rekommenderar vi dig att använda drybags. De finns i olika storlekar och håller det du tar med torrt. Om du kommer att använda kartor när du paddlar finns även vattentäta fodral till dessa. Det finns mycket skriver om paddling och vi rekommenderar dessa böcker.
Klicka här för att se hela vårat utbud av böcker & Kartor KC9789188779052,KC9789189079137,KV-DB-KIT,KPDBS

7. Tillbehör för förvaring & transport

Med transportkapellet täcker du sittbrunnen för att det inte ska komma in vatten eller smuts vid transport. Det är även bra att ha vi förvaring eftersom det håller smuts och insekter borta från sittbrunnen. Transportkapell finns i nylon och neopren och båda fyller sin funktion väl.
Klicka här för att se hela vårat utbud av transportartiklar KS09024XL,KPCCSK1,KV-CC-1-MIX

Kajakvagn

För att flytta en kajak kortare sträckor är kajakvagnen en fantastisk produkt. Självklart kan du bära kajaken kortare sträckor men har man lastat den vill man helst undvika det. Kajakvagnen är en smidig produkt som går att plocka isär och stoppa in i kajakens aktre lucka för att ta med sig den. Man drar med lätthet en kajak med en kajakvagn upp till 500, eller kanske 700 meter, sedan brukar många överväga att ta bilen för att det är mer bekvämt.
Klicka här för att se hela vårat utbud av transport & förvaring K-O10251,K-O10260

Transport av kajak på biltaket

Att transportera en kajak på biltaket är ett smidigt sätt att upptäcka nya paddlingsvatten. En eller två kajaker får plats på biltaket med hjälp av ett takräcke, skumblock och spännband. Skumblocken har olika profiler för att passa till olika takräcken. Vill du transportera fler kajaker på biltaket finns det höglaster som gör att kajakerna går att snedställa. Beroende på vilken bil du har får du på det sättet plats med tre eller fyra kajaker på taket. Två personer lyfter tillsammans enkelt upp kajakerna på biltaket. Är man ensam kan det bli tungt och otympligt, särskilt om bilen är hög. Då kommer kajaklastaren väl till pass. Det är en praktisk produkt som är fäst på bakrutan för att det ska gå skjuta upp kajaken bakifrån på biltaket. Kajaklastaren passar flera olika bilmodeller, men inte på alla bilar.
Klicka här för att se hela vårat utbud av transport & förvaring K-O10214,K-O10212,K-276230,KV-KL

Förvaring

Det finns flera enkla lösningar för att förvara en kajak. Du kan lägga den utomhus upp och ner på ett par träbockar eller i garaget på golvet på skumblock. Ett alternativ är att förvara kajaken på konsoler på en vägg, till exempel i garaget. Vi erbjuder även färdiga förvaringslösningar i form av väggställ och golvställ. Väggställen monteras på väggen och kajaken ligger på stället på sidan, vilket gör att det går att ha två kajaker ovanpå varandra. Golvstället fungerar utmärkt i garage eller förråd med hårt golv.
Klicka här för att se hela vårat utbud av förvaringsartiklar K-O10220,K-O10225

LYCKA TILL ÖNSKAR VI PÅ STOCKHOLMKAJAK