Om Luftkajak


Från väska till kajak på 5 minuter! 
Ta med din kajak i bilen, båten, husbilen, husvagnen och på flyget!

Välkommen till Sveriges specialist på uppblåsbara kajaker! Vi har sålt luftkajaker från Advanced Elements i 20 år och har många olika modeller och alla tillbehör därtill!

Luftkajaken är en otroligt smidig produkt som du kan ha med dig överallt – den går jättesnabbt att pumpa upp och är lika enkel att packa ihop. Kajaken förvaras i en väska och du blåser upp den på fem minuter vilket gör den idealisk att ha med i bilen, båten, husbilen, husvagnen eller på vilket annan semester som helst. Det är en jättelättanvänd produkt för alla som gör det både väldigt enkelt och väldigt roligt att komma ut på vattnet.

I vårt sortiment hittar du luftkajaker för alla möjliga ändamål. Vi har bl.a. enmanskajaker i olika längder för både dags- och helgturer och tvåmanskajaker där ni kan paddla tillsammans och samtidigt ha gott om plats för packning eller fyrbenta vänner!FÖRSTKLASSIG KVALITET OCH PRESTANDA


Våra luftkajaker från Advanced Elements är förstärkta med aluminiumskenor både fram och bak för att maximera fart och riktningsstabilitet. För att nå den höga kvaliteten och hållbarheten är kajakerna tillverkade i tre slitstarka lager och hela undersidan är i armerad PVC (Tarpaulin) för att klara av stötar som kan påträffas under paddlingen. Runt hela kajaken löper de två separata luftkamrarna, inbäddade i ett tåligt textilskal.

När det kommer till kvalitet och livslängd levererar Advanced Elements bland de främsta kajakerna i världen. De uppblåsbara kajakerna håller otroligt länge och tar inte skada av att ständigt vikas upp och ihop och packas upp och ner i väskan. Advanced Elements har genom åren utvecklad en förstklassig kvalitet, prestanda och portabilitet för sina kajaker.

Skulle det uppstå något problem med din luftkajak har vi alla reservdelar och reparationsmöjligheter. Vi fixar allt från ytterskal till kajakens golv och ventiler.

VÅRA POPULÄRASTE LUFTKAJAKER


Våra tre absolut populäraste luftkajaker är AdvancedFrame 1, AdvancedFrame Expedition och AdvancedFrame Convertible.

AdvancedFrame 1 väger inte mer än 16 kg och passar utmärkt för kortare turer över dagen. För dig med en större båt är kajaken också helt perfekt för att paddla in i mindre vattendrag som små åar och kanaler. Expedition är lite längre än den första vilket medför lite vassare riktningsstabilitet och ger högre fartmöjligheter. På köpet får du också större lastutrymme vilket gör kajaken idealisk för längre dagsturer och helgturer.

Convertible är en fantastiskt smidig kajak som kan paddlas på många olika sätt. Sätena går att flytta vilket gör att den kan paddlas lika enkelt både som enmans- och tvåmanskajak. Du får även med två olika däck, ett för en person och ett för två, så du kan välja att paddla antingen sit-in eller sit-on-top. Paddlar ni två personer utan däck finns det också gott om plats för hund eller barn! Convertible är den perfekta familjekajaken eller dagstursdajaken för två paddlare och samtidigt det självklara valet för enmanspaddlarens längre turer.

Bland våra populäraste luftkajaker hittar du dessutom hybridkajaken AirFusion Elite. Tack vare aluminiumskenorna du enkelt monterar har den här kajaken egenskaper som kan mäta sig med kajaker i plast och glasfiber när det kommer till fart och riktningsstabilitet.