Kajakkurser Stockholmkajak
Hitta din kajakkurs hos oss!

Sommarens kajakkurser 2024 startar i maj.
LÄNK Maillista Kajakkurser 2024

Planerade kajakkurser 2024 LÄNK

Vi på StockholmKajak erbjuder flera olika möjligheter för dig att komma igång med din paddling och få hjälp ut på vattnet! Oavsett om du nyligen köpt en kajak eller planerar att göra det är en kurs ett jättebra sätt att börja på. Vi har en mängd samarbeten med olika aktörer för att kunna erbjuda dig just den kurs du söker för att ta din paddling till nästa nivå. Här nedan hittar du information om alla våra samarbetspartners och kurser. Våra två populäraste är Prova-på-kursen och Nybörjarkursen som båda äger rum i Norrviken med start vid Sollentuna Kanotsällskaps bryggor, 200 meter från vår butik.

Tack vare samarbeten med andra kajakförbund och paddlare så som Friluftsfrämjandet och Sollentuna Kanotsällskap m.fl. erbjuder vi även ett brett utbud av andra paddlingskurser som dags- och helgkurser och kurser i bassäng. Vi har bland annat ett flertal viktiga räddningskurser och spännande kurser i rollningsteknik. Utöver kajakkurser erbjuder vi också en mängd andra paddlingstillfällen som kajakuthyrning och SUP-paddling. Läs mer om vårt utbud och boka in dig direkt via vår bokningssida nedan! 

Prova på Kajakpaddling - intro Kurs Tid: 90 min

Kurs för dig som är intresserad av att börja paddla havskajak. Med den här kursen kommer du igång med din paddling på ett enkelt och säkert sätt. Kajak och all utrustning ingår.

Grundkurs Kajakpaddling - Kurs Tid: 2 timmar
En perfekt kurs för dig som har grunder i paddling.
Grundläggande och utförlig kurs för dig som testat kajak tidigare. Här lär du dig grunderna i säkerhet och paddelteknik för att du ska få ut så mycket som möjligt av dig själv och din kajak. Kajak och all utrustning ingår.

Fortsättningskurs Kajakpaddling - Kurs Tid: 2 timmar
En kurs för dig som har grundläggande tekniska färdigheter men vill ta nästa steg. Kursen hjälper dig att slipa tekniken samt öka fokus på att paddla effektivt och kunna parera kajaken i syfte att bli en bättre och säkrare paddlare. Kajak och all utrustning ingår.

Räddningskurs - Kurs Tid: 2 timmar
Kurs för dig som vill lära dig kamrat & självräddning. Om man på ett säkert sätt vill paddla turer som inte är ledarledda är det en nödvändighet att kunna ta sig upp i kajaken vid en kapsejsning. På kursen förevisas tekniker för kamraträddning och självräddning och du får själv testa att både rädda och räddas. Kajak och all utrustning ingår

Att paddla i skärgården - Kurs Tid: 5 timmar
Du har grundläggande tekniska färdigheter men vill veta vad som krävs för att följa med på ledarledd tur, eller ge dig ut på egen hand, i lite mer utmanande miljö än mindre insjöar. Kursen lär dig hur man paddlar i en grupp, hur man planerar och agerar för säkra passager av farleder och vägval i större vatten. Kajak och all utrustning ingår

Planerade kurser 2024 LÄNKProva Kajak inför köp av kajak

Pris: Gratis Inför köp av kajak (besök butiken på Vintervägen 1)

Hos oss har du möjlighet att paddla en kortare tur i våra olika kajakmodeller och titta på paddlar och annan utrustning. Vi har dom flesta modellerna i butiken från havs- och turkajaker till rekreationskajaker i både plast och glasfiber. Här får du förstaklassig service och hjälp och råd av våra kajakförsäljare.
Prova SeaBirk kajaker på andra orter i Sverige - LÄNK läs mer


Kajakuthyrning Sollentuna Norrviken
Pris: 150 kr/h All utrustning ingår
I samarbete med Sollentuna Kanotsällskap i Norrviken erbjuder vi uthyrning av kajaker, kanoter, tvåmannakajaker, SUP-brädor etc. Uthyrningen är öppen varje dag från maj till september. Klicka här om du är intresserad av att hyra!

Uthyring av kajak på andra orter i Sverige. LÄNK läs merKLUBBPADDLING PÅ TORSDAGAR - Solletuna Kanot, för medlemmar
Vi har Klubbpaddling på torsdagar i Sollentuna kanot. Det innebär att Du kan komma till klubben och paddla själv, med någon vän eller i grupp.
TID: Torsdagar  18:00-20:00 med maj till september med uppehåll i juli. För info omtanke@naprapatstarker.se /Greger Starker 076-897 46 10


Nybörjarpaddling för barn och ungdomar sommaren 2024

Paddling för barn & ungdomar juni 2024
Vi kommer att ha en kurs för barn och ungdomar i 10-16 års åldern i juni månad en gång i veckan då man får lära sig grunderna i kajakpaddling under lekfulla former. Inga förkunskaper krävs och
Du kommer att kunna vara med 1-2 tisdagar i juni.

Vi låter dig få upptäcka hur roligt det är att paddla!

Den som vill kan sedan anmäla sig till en fast Paddelgrupp som kommer att paddla på tisdagar 18:00-20:00 i augusti och september.

PLATS:  Sollentuna kanotsällskaps Sjösportcenter vid sjön Norrviken Strandpromenaden 2.
TID: Tisdagar kl. 18:00-20:00 > 4/6, 11/6, 18/6 och 25/6.

KRAV:   För att kunna delta i kursen krävs att Du kan simma 200 m och är 10-16 år gammal.

KOSTNAD: 100:- per gång som betalas på plats och gratis för medlemmar.

ANMÄLAN: Mejla till följande adress: omtanke@naprapatstarker.se
Ange ungdomens namn + ålder och förälders namn + mobilnr och uppge vilka tisdagar Du kan vara med på.

VÄLKOMNA !  

Önskar Kajakledarna genom Greger StarkerSommarens SUP-paddlingar 2024 startar i maj.
LÄNK Maillista SUP-Paddlingar 2024

BOKA SUP Paddling LÄNK

SUP - Introduktion (90 min) Pris: 250 kr Gruppaddling med instruktör, all utrustning ingår
Häng med på våra populära gruppaddlingar varje torsdag hela sommaren! Under gruppaddlingen har du möjlighet att prova SUP tillsammans med andra och samtidigt få tips av instruktörerna med paddlingsteknik, hur man kan träna med brädan och information om olika typer av brädor. Ta med familj och vänner och följ med på de här härliga kvällspaddlingarna på Norrviken. Alla är välkomna och inga förkunskaper krävs, men det kommer bli mycket roligare och dessutom mer givande om du redan känner dig relativt trygg på en SUP. Gruppen på ca 15 personer paddlar tillsammans med våra instruktörer gemensamt en tur på ca en timme. Efter turen finns det dessutom alltid möjlighet att testa olika typer av brädor för dig som är intresserad.

SUP - Nybörjare  (2,5h)  GULT paddelpass,  Kurs med instruktör, all utrustning ingår

SUP - Fortsättning (2,5h)  GRÖNT paddelpass,  Kurs med instruktör, all utrustning ingår

SUP – Introduktion Tävling (2,5h),Kurs med instruktör, all utrustning ingår

SUNday SUP - Kostnadsfritt, Communitypaddling söndagar från 15 maj -15 september, Du paddlar på din egen SUP eller hyr SUP.

Privatkurs SUP 90 min - Pris: 1-2 personer 1490 kr (därefter 495 kr/personer) Bräda och utrustning ingår
Med vår privatkurs får du en fulländad introduktion till SUP-paddling! Kursen, som är för 1-5 personer, anpassas efter gruppens nivå och är lika givande oavsett om du aldrig tidigare stått på en SUP eller om du testat tidigare. Instruktören hjälper nybörjare bli trygga och bekväma på brädan och ger mer erfarna paddlare den utmaning de behöver för att ta paddlingen till nästa nivå.
Är du intresserad av av någon av de kurser våra samarbetspartners erbjuder ber vi dig kontaka oss via formuläret här!