Att välja kajak

Att välja kajak är inte så svårt som du tror!
Tänk efter hur du vill paddla. Vad skall kajaken användas till, är det långa turer, korta turer, dagsturer, motion, rekreation? Vilka typer av vatten är aktuella, är det insjö eller hav?
Med svaren på dessa frågor kommer du snabbt fram till vilken kajak som passar bäst. Ring eller maila oss så hjälper vi dig!

Vi har modeller i både plast och glasfiber för alla ändamål. Vill du ha en prisvärd havs och turkajak är det vanligaste valet en klassisk havskajak (Seabird Expedition).

Till kajaken behöver du paddel, kapell och flytväst. För att göra det enklare för dig har vi tagit fram färdiga tillbehörspaket!

Glöm inte kajak-tillbehören! Det ska vara lätt, roligt och enkelt att komma ut på vattnet!

Välj kajak

›› 1. Välj kajak ››

Material

Plast – Våra modeller i 3-lagers Pyletylenplast är extremt slitstarka och tåliga. De är lätta att underhålla, äga och paddla. Perfekt för dig som köper din första kajak! Plastkajaker har vuxit enormt och är idag våra bäst säljande.
Glasfiber – Glasfiber är något lättare än plast med en väldigt snygg finnish. För dig som vill ha en snygg kajak med absolut bästa vridstyvhet och prestanda!

Kajaktyper

Havskajak/Turkajak (480-550 cm) – Klassiska havskajaker är kring 5 meter långa med en bredd på 56-59 cm. Längden ger både bra lastutrymme och bra fart. Det här gör också att havskajaken fungerar väldigt allround, både för dags- och motionsturer och för längre helg- och veckoturer med övernattning.
Rekreation/dagsturskajak (360-430 cm) – En kortare och bredare kajak (bredd 63-64 cm ) mycket stabil. Kajak passar bra för dig som oftast paddlar kortare turer. Dagsturskajaker är väldigt stabila och lätta att hantera, både i vattnet och på land. För dig som vill kunna ta kortare turer på sommarstugan eller på semestern är denna storlek ett perfekt alternativ alternativ!
Flera modeller – Utöver de vanligaste kajakerna har vi flera olika specifika modeller, som motionskajaker, högsjö-kajaker, grönlandskajaker, surfski, hundkajak etc. De här passar dig som redan har en kajak och är på jakt efter ett mer specifik kajak.

Användningsområde

Plast – Våra modeller i 3-lagers Pyletylenplast är extremt slitstarka och tåliga. De är lätta att underhålla, äga och paddla. Perfekt till dig som köper din första kajak. Plastkajaker har vuxit enormt och är idag vår bäst säljande.
Glasfiber – Glasfiber är något lättare än plast med en väldigt snygg finnish. För dig som vill ha en snygg kajak med absolut bästa vridstyvhet och prestanda!

Havskajak /Turkajak

Våra modeller för dig som vill ha en fullängds havskajak!

Rekreationskajak

Våra modeller för dig som vill ha en kortare dagsturskajak!

Havskajak /Turkajak

Våra mest populära hav/turkajaker i glasfiber. Klicka här för att se hela glasfibersortimentet!

›› 2. Välj bastillbehör ››

För att göra det lättare att välja tillbehör har vi satt ihop tre olika prisvärda tillbehörspaket, så att du kan välja det som passar just dig! !

Välj tillbehör till din kajak

Paddel – Efter valet av kajak är paddeln det viktigaste! En lätt paddel ger dig extra mycket kraft, högre fart och minskar ansträngningen på kroppen. Vill du få ut så mycket som möjligt av din kajak och paddling rekommenderar vi en uppgradering till en paddel i glasfiber eller kolfiber. En lättare paddel gör skillnad.

Flytväst – Flytvästen ska sitta bekvämt och inte hindra dig in din paddling. En paddlingsflytväst är, till skillnad från andra flytvästar, ofta kort skuren, för att ge dig den rörlighet du behöver. Passformen är viktig för att få en bekväm paddling och en flytväst med flera inställningsmöjligheter är därför att rekommendera. Att ha fickor på flytvästen är också väldigt smidigt.

Kapell – Kapellet sitter runt midjan och träs över kajakens sittbrunn för att skydda dig från vattenstänk. Ett sittbrunnskapell i nylon är väldigt bra för nybörjare eftersom de är lätta att få på och ta av.

Tillbehörspaket Basic

Tillbehörspaket Basic – 1499 kr

För dig som vill börja paddla!
Paddel Vidda Trip ALU ord. 899 kr
Prisvärd och tålig paddel i aluminium för dig som vill koma igång och paddla. Paddeln är ställbar i 2 olika vinklar. Skaft i aluminium och blad i glasfiberförstärkt plast.
Flytväst Seabird Plus ord. 499 kr
Paddlingsväst från Seabird som ger mycket för pengarna! Bra inställningsmöjligheter i både midja och axlar. Försedd med dragkedja för att enkelt tas på och av.
Sittbrunnskapell Vidda Nylon ord. 599 kr
Standardkapell i nylon som är lätt att få på och ta av.

 

Tillbehörspaket Standard

Tillbehörspaket Standard – 2499 kr

För dig som vill ha bra utrustning och lätt paddel!
Paddel Vidda Tour Carbon ord. 1 799 kr
Väldigt prisvärd och lätt paddel i kolfiber med glasfiberförstärkta plastblad! Steglöst justerbar i längd och vinkel.
Flytväst Seabird Plus ord. 799 kr
Flytväst från Seabird med otroligt bra passform! Utrustad med många inställningsmöjligheter och fickor. Försedd med dragkedja för att enkelt tas på och av.
Sittbrunnskapell Vidda Nylon ord. 599 kr
Standardkapell i nylon som är lätt att få på och ta av.
Transportkapell Vidda Nylon ord. 399 kr
Mycket bra nylonkapell som sätts över sittbrunnen vid transporter så att inte regn och smuts kommer in!

 

Tillbehörspaket Pro

Tillbehörspaket Pro – 3499 kr

För dig som är ute efter det bästa!
Paddel Vidda Pro All Carbon ord. 3 299 kr
Superlätt paddel helt i Carbon! Steglöst justerbar i vinkel och längd. Utmärkt för dig som vill få ur det mesta av din paddling!!
Flytväst Seabird Plus ord. 799 kr
Flytväst från Seabird med otroligt bra passform! Utrustad med många inställningsmöjligheter och fickor. Försedd med dragkedja för att enkelt tas på och av.
Sittbrunnskapell Vidda Nylon Pro ord. 699 kr
Nylonkapell försett med ficka på magen och hängslen som håller kapellet uppe. Lätt att få på och ta av.
Transportkapell Vidda Nylon ord. 399 kr
Mycket bra nylonkapell som sätts över sittbrunnen vid transporter så att inte regn och smuts kommer in!

›› 3. Extra tillbehör ››

Se till att ha rätt utrustning för att göra paddlingen så enkel och trevlig som möjligt.
Ett smidigt sätt att förvara och transportera kajaken ger dig mer tid på vattnet!

Lättmonterat väggfäste med vilket du kan hänga upp kajaken på väggen på utsidan eller insidan av förrådet, garaget eller dylikt. Viks enkelt in mot väggen när det inte används!

Ett av våra mest populära tillbehör! Bor du ett par hundra meter från vattnet är kajakvagnen jättesmidig att rulla ner kajaken till vattnet med! Tålig konstruktion i aluminium med skumfyllda punkteringsfria hjul!

Med transportvaggor från Vidda är det jätteenkelt att transportera din kajak på taket. Kläm på dem direkt på takräcket och lägg upp kajaken. Spänn sedan fast med spännband. Vaggorna finns i flera profiler för att passa alla takräcken!

›› 4. KLÄDER ››

Det är viktigt att vara rätt klädd för att göra paddlingsupplevelsen så rolig som smidig. Det gäller särskilt om du inte bara ska paddla på sommaren.
Klicka här för att se hela klädsortimentet